Levi kao destinacija za skijaška natjecanja za mene je počeo prije 6 godina. Tada sam vozio svoju prvu utrku europskog kupa ikada. Završio sam prvu vožnju 31. i nedostajalo mi je 0.05s da budem 30. i startam drugu vožnju prvi. To bi mi tada jako puno značilo. Osiguralo bi mi bodove u EC i puno bolji startni broj na slijedećim utrkama. Vjerojatno lakši i brži napredak skijaške karijere. Tada sam izgubio, ali se nisam predao. 5 godina nakon toga sam postao sveukupni pobjednik ECa u slalomu s 4 pobjede i 10 postolja na EC slalomima iza sebe.

         Nakon Kranjske gore otišli smo na trening u Jenner u Njemačku, gdje će biti sljedeća utrka EC-a. Leđa su bolje i ne stvaraju probleme, trenirali smo normalno u punom intenzitetu i spreman sam za zadnje dvije utrke EC-a ove sezone.

         Prije utrke Svjetskog kupa u Kranjskoj gori imali smo manjih problema s leđima. To nas je spriječilo da treniramo na snijegu koliko smo htjeli, ali možda smo zato bili malo odmorniji. Nismo puno skijali prije utrke, ali dobro se osjećam. Na utrci, nisam uspio izvući iz sebe dovoljno i pronaći pravu vožnju. 

         Nakon uspješnih utrka u Švicarskoj, odmah isti dan letimo za Koreju. Prije utrke na Olimpijskim igrama imamo par dana treninga da pokušamo osjetiti podlogu i priviknuti se na nešto drugačije uvjete. Za mene je nažalost utrka završila vrlo brzo. Nakon prvog prolaza zakasnio sam na jedna vrata, na kojima je već bilo grbavo, istreslo me i kraj utrke za mene.

        Nakon siječnja prepunog utrka i putovanja imali smo malo vremena za odmor doma te za nešto kondicijskih treninga. Slijede nam dvije utrke Europskog kupa u Jaunu u Švicarskoj.

        Nakon slalom utrke Svjetskog kupa u Schladmingu imali smo samo jedan dan za put do Francuske i slalom utrka Europskog kupa u Chamonix-u. Utrke su bile večernje pa je bilo malo ekstra vremena za odmor prije prve utrke.

        Utrke svjetskog kupa u Austriji, u Kitzbuehelu i Schladmingu, zadnje su dvije utrke svjetskog kupa prije Olimpijade. Nakon Hrvatskog državnog prvenstva u Alpskoj kombinaciji i SG-u u Kranjskoj gori, slijedila je utrka u Kitzbuehelu. Već sam jednom nastupio u Kitzbuehelu, a u Schaldmingu već 4 puta( 3 puta Svjetski kup i jednom Svjetsko prvenstvo).

        Nakon domaće utrke svjetskog kupa u Zagrebu slijedio je niz od dvije utrke svjetskog kupa u Švicarskoj. To su bili moji prvi nastupi na tim utrkama. Slalom utrka u Adelbodenu bila je tri dana nakon Sljemenske utrke te sam odmah slijedeći dan nakon SQT odletio u Švicarsku.

        Tradicionalnu domaću utrku Svjetskog kupa u slalomu startao sam s brojem 35. Na žalost nisam uspio dovoljno dobro skijati da bih završio među najboljih 30 poslije prve vožnje.

    Nakon utrke svjetskog kupa u Francuskom Val d´Isere-u, imamo seriju od tri utrke EC-a i utrke svjetskog kupa u Madonni di Campiglio. Odmah nakon utrke u Francuskoj, sjeli smo u auto i putovali 14 sati do Obereggena gdje imamo sljedeću utrku EC.

            Nakon Finske imamo malo odmora u Zagrebu. Slijede prve utrke Europskog kupa u Fjatervallenu, Švedskoj. Otišli smo u Švedsku ranije. Tjedan dana smo trenirali tamo prije utrka. Uspjeli smo tri dana trenirati na stazi gdje je utrka, a ostale dane smo trenirali u Idre Fjall-u. Zadovoljan sam s uvjetima za trening koje smo imali, to nam je bitno na početku sezone, ne samo za predstojeće utrke nego i za kasnije u sezoni.