Trening na Hintertuxer gletscher-u traje od 07.05. do 23.05. i nastavlja se na trening na Molltaler-u. Treniramo punim intenzitetom, skijamo slalom kroz velike kolce i testiramo skije za novu sezonu.

                

                Nakon što se Molltaler gletscher zatvorio zbog godišnjeg servisa  nastavili smo s treningom na Hintertuxer gletscher-u. Generalno je vrlo hladno vrijeme za 5. mjesec i zbog toga su dobri uvjeti za trening. Snijeg je tvrd zahvaljujući višim temperaturama tijekom dana kada dobije dosta vlage pa po noći stisne zbog hladnog vremena i vedre noći. Dobre uvjete smo iskoristili za testiranje novih Head skija, a par dana kada su bili slabiji uvjeti smo radili jednostavne vježbe za unaprjeđenje tehnike skijanja.

 

                Ukupno smo bili 26 dana na skijanju (zajedno sa treningom na Molltaler-u) i zadovoljan sam napravljenim. Na kraju se osjeti umor, ali to je znak da smo puno radili. Skijanje je često bilo na željenoj razini i zadovoljan sam sa materijalom za novu sezonu. Najbitnije je da su leđa izdržala naporan ritam treninga i da nije bilo nikakvih zdravstvenih poteškoća.

                

Bilo je zadovoljstvo ponovno skijati i trenirati s Natkom koji se nakon duže pauze zbog ozljede koljena na Svjetskom kupu u Val d'isere-u u 11.mjesecu vratio skijaškim treninzima.

                Evo i par fotografija s treninga: