Nakon domaće utrke svjetskog kupa u Zagrebu slijedio je niz od dvije utrke svjetskog kupa u Švicarskoj. To su bili moji prvi nastupi na tim utrkama. Slalom utrka u Adelbodenu bila je tri dana nakon Sljemenske utrke te sam odmah slijedeći dan nakon SQT odletio u Švicarsku.

         U subotu smo trenirali u Adelbodenu na gornjem dijelu veleslalom staze, odmah nakon utrke veleslaloma. Podloga je izgleda dobro unatoč toplom vremenu.

         Na dan utrke je bilo super vrijeme, toplo ali nije smetalo. U Adelbodenu sam uspio prvi puta ove sezone ući u drugu vožnju. Bili su dosta teški uvjeti na stazi. Staza je ipak popuštala ali sam uspio iskoristiti priliku i odskijati dobru vožnju. Ušao sam u cilj 27. i nitko me nije prestigao. U drugoj vožnji sam pokušao popraviti plasman. Zadovoljan sam s vožnjom i nešto sam uspio popraviti plasman s 4. vremenom druge vožnje. Bilo je teško pronaći pravu granicu u drugoj vožnji. Nakon skijanja po uništenoj stazi u prvoj vožnji sada je staza bila idealna i trebalo mi je vremena da uđem u ritam. Prvi segment staze u drugoj vožnji je bio slabiji i istek iz zadnje strmine sam mogao još više pustiti, ali kao što sam rekao teško mi je bilo pronaći pravu mjeru. Nakon pozitivnog rezultata u Adelbodenu za sedam dana slijedi utrka u Wengenu. Odlične uvjete za trening u Adelbodenu iskoristili smo za još nekoliko treninga prije puta za Wengen.

        U Wengenu su za razliku od Adelbodena uvjeti bili drugačiji, staza je odlično držala svim skijašima, za mene najlednija staza ove sezone. Vožnja mi je djelovala ok, nisam uspio ništa posebno izvući, par malih grešaka, nešto taktičkih i nije bilo dovoljno za drugu vožnju. Iako nisam uspio ući u drugu vožnju ovo mi je bio dobar trening za budućnost. Bitno mi je da sam tu nastupio i stekao važno novo iskustvo.

         Prvi puta sam vozio ove dvije utrke i mislim da će mi stećeno iskustvo biti od važne pomoći za sljedeće nastupe. Dan nakon utrke u Wengenu smo trenirali na trka stazi i mislim da će mi cijelo ovo iskustvo pomoći da budem bolji sljedeće godine.