Utrke svjetskog kupa u Austriji, u Kitzbuehelu i Schladmingu, zadnje su dvije utrke svjetskog kupa prije Olimpijade. Nakon Hrvatskog državnog prvenstva u Alpskoj kombinaciji i SG-u u Kranjskoj gori, slijedila je utrka u Kitzbuehelu. Već sam jednom nastupio u Kitzbuehelu, a u Schaldmingu već 4 puta( 3 puta Svjetski kup i jednom Svjetsko prvenstvo).

         Zadovoljan sam sa svojim skijanjem u Kitzbuehelu. Utrku sam završio 20., što je moj najbolji plasman u svjetskom kupu. Prvu vožnju sam opet odradio bez veće greške uz borba od početka do kraja. Nisam se osjećao posebno dobro, ali bilo je dovoljno za prvih 30.. Nisam se zadovoljio sa plasmanom u 30 i drugu vožnju sam pokušao maksimalno napasti. Napadao sam, tražio sam granicu i na jednom puklu nisam dobro odreagirao i pogriješio sam.

        Dan nakon utrke kratko smo trenirali u Reiteralmu da ne izađem iz ritma i već sljedeći dan je bila utrka u Schladmingu . Za razliku od Kitzbuehela, nisam pronašao pravu vožnju u Schladmingu, shodno tome ni rezultat nije bio dobar. Odskijao sam bez greške, ali kao da od početka staze nisam ušao u pravi ritam i onda se nisam skijao u dovoljno visokom tempu cijelo stazu.

        Pozitivan rezultat u Kitzbuhelu, ali nastup u Schaldmingu pokazuje mi da trebam još puno raditi i da nisam dovoljno dobar u ovom trenutku da s prosječnom vožnjom uđem u prvih 30.