Nakon uspješnih ljetnih kondicijskih priprema i jesenskih skijaških priprema, s nestrpljenjem smo očekivali prvu utrku. Zadovoljni smo s napravljenim, zadovoljan sam kako se skijam, ali nikad zapravo ne znaš kakva je forma i koliko si dobar dok ne dođeš na utrku.

            U Finsku smo otišli rano i ulovili dva dana treninga na utrka stazi. Već sam skijao na ovoj stazi nekoliko puta. Uvijek je poželjno osjetiti podlogu, snijeg i teren prije utrke i zadovoljan sam s dva treninga koja smo uspjeli napraviti.

            Tjedan dana prije utrke, staza se zatvara i priprema za utrku, pa smo otišli na trening u Švedsku, u Kabdalis. Zapravo nam je već poznato da su nam treninzi u Skandinaviji na početku sezone bitni zbog ledene podloge, umjetnog snijega i zapravo prvog doticaja sa snijegom kakav je obično na utrkama Svjetskog kupa. U Kabdalisu su nam opet bili izvrsni uvjeti za trening i imali smo 5 kvalitetnih treninga prije utrke u Leviju. Dobro se osjećam na skijama i spreman sam za utrku.

            Za prvi nastup ove sezone u Svjetskom kupu imam broj 34. Zadovoljan sam kako sam otvorio vožnju. Gornji dio je bio precizan, odmjereno napadački. Na strmini je dosta jednostavna postava i mislim da sam je odradio na kvalitetnoj razini. Pokušao sam na isteku rano pustiti brzinu, riskirao sam, previše sam pustio u vendu, zapeo sam za jedna vrata i izgubio nešto brzine. To mi je nažalost falilo do cilja pa sam izgubio  previše vremena. Završio sam prvu vožnju 31. s 0.01 sekundom iza 29..

           Teško je ne biti razočaran s rezultatom ali nije jedino rezultat bitan. Zadovoljan sam sa skijanjem, s vožnjom, moglo je gore biti još više napadački, a dolje je bio svjestan rizik i nažalost nije prošlo. Pokušao sam, dao sam sve od sebe, nisam bio dovoljno dobar i idemo raditi dalje i biti bolji.